Sport som hobby

Man sier at alle hobbyer er bra for sjelen. Enkelte er dog bra for kroppen også. Slike hobbyer bør man aldri kvitte seg med. Når man gjøre noe man liker og samtidig får både fysisk og psykisk nytte av det, har man funnet gull. Sport er den aller beste hobbyen der ute nettopp av den grunn. De som holder på med en sport fra tid til annen er som oftest friske, oppegående mennesker med et stort smil om munnen. Nettopp fordi sporten holder dem slik. Holder de glade og i godt humør. Mange er redde for å starte med en sport, fordi de tror at man får et press på seg. At man blir ledd ut hvis man ikke er bra nok. Slik føler de aller fleste det når de setter i gang. Noen få uker senere har man funnet formen og glemt alt om sin frykt.

En annen feiltagelse er å tro at man bare kan holde på med sport om sommeren. Nei, man kan alltid finne noe å holde på med, noe som får deg til å svette og strekke kroppen. Året rundt. Om sommeren kan en joggetur om morgenen være oppfriskende. Varme sommerkvelder er i tillegg perfekte for å spille litt fotball med kameratene eller stå på rulleskøyter i nærmiljøet. Våren og høsten er tiden da folk ofte beveger seg innendørs – det kan være snakk om verdens beste sport, altså innebandy, eller noe så enkelt og tilgjengelig som et treningssenter. Vinteren er mange nordmenns favoritt. Det er ingen hemmelighet at de fleste av oss er født med ski på bena. Vi setter gjerne ut i skog og mark om vinteren – er det et fjell i umiddelbar avstand skal man selvsagt komme seg til toppen og stå på slalom eller snowboard ned. Vinteren er også tiden da man setter på seg skøytene og sklir på isen med full kontroll.

Sport er utrolig sunt og veldig viktig. Mange av oss jobber på kontor og på andre arbeidsplasser som ikke byr på store bevegelser. Derfor er det så godt å få bevegd på seg så fort man har muligheten. Man kan ikke rakke ned på andre hobbyer som frimerkesamling og pokerspill, men man må fortsatt mosjonere. Man må gjøre det kroppen vil og enhver kropp vil bare en ting – bevege seg. Kom deg ut, finn en aktiv hobby som setter kroppen i sving og nyt følelsen av å være født på ny.