Store konkurranser i innebandy

Innebandy har seg selv å takke for at det er så stort som det er i dag. Den enkle, men harde sporten har funnet veien til hjertet på millioner av mennesker verden rundt. Annerhvert år avholdes store, internasjonale konkurranser i innebandy. Som regel deles de opp i to kategorier – mesterskap for voksne og for de som er under 19. Samtidig avholdes det store konkurranser for både menn og kvinner, dermed har de som er frelst av sporten noe å se frem til hvert eneste år.

Forskjellige store konkurranser og cuper avholdes over hele kloden, fra Japan til USA og Australia. Den største av disse heter Czech Open og avholdes hver sommer i Praha. Hit strømmer hundrevis av klubblag fra hele verden for å ta del av festlighetene. Mange strømmer også til sider som Bet365 for å satse en summe på resultatet. Over tjue land er representert, men det er Sverige som oftest havner i finalen.

De siste tre årene har det også blitt arrangert Champions Cup i innebandy, med samme struktur som i fotballens mestercup. De nasjonale vinnerne fra de fire beste innebandynasjonene møtes til kamp på de største innendørs arenaene i verden. EuroFloorball Cup er en annen stor turnering som avholdes hvert år og kan bli sett på som en konkurranse på lik linje med Europe Cup i fotball, altså for de lagene som er ett hakk lavere enn mesterklubbene.

Her i Norge avholdes det flere større turneringer, dog på litt lavere nivå enn de store internasjonale cupene. Vi har Plankecupen i Fredrikstad, Hvalcupen i Sandefjord, Exel Tiger i Drammen og et par andre som avholdes fra tid til annen. De fleste konkurransene i innebandy avholdes i Europa. Flere dusin av disse er internasjonale – du skal ikke se bort ifra at et norsk lag konkurrerer der du er når du tar deg en storbyferie.