Norske innebandylag

Ser man på innebandy i Norge, er det som oftest lokale skolelag og voksne mennesker med innebandy som hobby på banen. Innebandy her i landet er ikke så elsket blant folket som hos søta bror i øst, men nordmenn er langt ifra dårlige i sporten.

Norge har vunnet sølv i VM og kommer stadig på ganske høye plasseringer når internasjonale turneringer kjøres i gang. Det arrangeres også Norgesmesterskap for både klubblag, seniorlag og innebandylag fra videregående skoler. Store lag har ofte veldig lokale navn, som Slevik, Sveiva, Gjelleråsen og Greåker. Førstnevnte vant forresten fjorårets NM! Den norske eliteserien i innebandy består av tolv lag fra hele landet.

Årets eliteserie kan ikke regnes som kjedelig, så lenge man holder øynene borte fra førsteplassen. Der ligger nemlig Slevik med 15 vunne kamper etter at 15 kamper er spilt. Det ser virkelig ut som at laget fra Østfold går etter en perfekt sesong, med den formen de har for øyeblikket. En perfekt sesong vil gi karene et ekstra push når de skal ut i Champions League neste år – lykke til der borte! Her i Buskerud har vi hele tre lag som spiller i Eliteserien, dog uten noen videre suksess i år. Lagene fra fylket vårt har faktisk vunnet hele 50 Norgesmesterskap gjennom årene!